السلام عليكم
اليوم جيبتلكم نوعين للكفتا
النوع الاول
الكفتة الطرابلسية
المقادير
نصف كيلو لحم هبرة مفرومة +شويا معدنوس مفروم فرم ناعم +شويا بصل مفروم فرم ناعم جدا اى مبشور +وراس ثومة مبشور +وشويا دباير وهم
(كمون حوت + بزار +وفلفل اسود+وفلفل احمر )+بيضتان +قليل من الخبز المرحى
الطريقة
تخلط جميع المقادير السبقة مع بعض جيدا وتضاف الخبز المرحى بحرص حتى يصبح الخليط متماسك وليس يابس
تم يوضع الخليط على هئة كور في صفرة فهاقليل من الدقيق ويوضع الزيت في القلاية على النار ولما يغلى الزيت تلفى الكورة في الدقيق من جميع الجوانب ومن تما نجعلها على هئية قرص ونضعها في الزيت حتى تنضج من الجهتين ومن تما تاكلوا بالهنى والشفي
النوع التانى
كفتا بانيه
المقادير
لحم مفروم وافضل شي لحم دجاج +بصل مبشور حوالى راسين كبار +فص ثوم مبشور +بيضا +خبز مرحى +توابل وهم (فلفل اسود +توابل دجاج )وحسب الرغبة القليل جدا من الشبت
الطريقة
تسبكى كل من اللحم والثوم والبصل والتوابل اكتر وقت ممكن تم اضيفى البيضا والخبز المرحى حتى يتماسك الخليط
تم تاخدى الخليط وتشكليه زى العبود وتحطيه في البيض تم الخبز المرحى وتحطيه في الزيت المغلى حتى ينضج
وتاكلوا بالهنى والشفى
ومرة تانية توا انحطلكم الصور